advertiser

Friday, 10 March 2017

Muhyiddin di perbodohkan PAS berkenaan pengagihan kerusi

Muhaili Amran, 

Nampaknya Muhyiddin BERSATU masih tak serik-serik dengan kelaku PAS. Walaupun hakikatnya PAS mengatakan bahawa mereka tidak akan mengadakan sebarang persefahaman dengan parti yang ada hubungan dengan AMANAH & DAP... namun Muhyiddin tetap buat muka tak malu pergi memujuk PAS supaya bersama dalam gabungan parti pembangkang untuk berhadapan dengan NAJIB & BN nanti...

Lihatlah kenyataan terkini Muhyiddin mengenai isu pembahagian kerusi PRU dengan PAS beberapa hari lepas namun datang hari ini kenyataan beliau itu telah dinafikan oleh PAS sendiri.
Pas jemput Bersatu runding pembahagian kerusi PRU
Muhyiddin Yassin
Muhyiddin Yassin. - Foto Sinar Harian
PETALING JAYA - Pas kini bersedia berunding dengan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) berhubung pembahagian kerusi bagi pilihan raya umum akan datang, kata Presiden Bersatu Tan Sri Muhyiddin Yassin.
"Jika sebelum ini tiada sebarang hubungan bersama-sama Pas namun, kini mereka (Pas) telah menjemput kami untuk berbincang mengenai pembahagian kerusi bagi menghadapi pilihan raya umum," katanya kepada pemberita di ibu pejabat Bersatu di sini, hari ini. (KLIK SINI)
Tiada rundingan agih kerusi dengan Bersatu
Tiada rundingan agih kerusi dengan Bersatu
Ahmad duduk (dua, kiri) sedang mendengar penerangan projek atasi banjir di Kampung Sri Kulim Mukim Padang Raja.
KOTA BHARU - Pas menafikan bersedia berunding dengan Bersatu berhubung pembahagian kerusi bagi menghadapi pilihan raya umum akan datang.
Timbalan Mursyidul Amnya, Datuk Ahmad Yakob berkata, sehingga kini  parti itu tidak mempunyai maklumat berkaitan perkara yang diperkatakan.
“Setakat ini tiada maklumat bahawa Pas mengajak Bersatu agihkan kerusi, cuma diberi laluan untuk bersama atas satu pentas bagi menyatakan perjuangan masing-masing.
“Kita nyatakan dasar perjuangan Pas dan sedia bersama sesiapa sahaja apabila tidak menyentuh dasar dan perjuangan kita,” katanya kepada media.
Beliau berkata demikian ketika ditemui pada Program Pemukiman Menteri Besar bersama pimpinan kerajaan negeri besama rakyat di Parlimen Ketereh. (KLIK SINI)

Tengok daripada kenyataan tersebut ia seolah-olah dilihat BERSATU nie tak ada value sahaja dimana masih merintih merayu pada PAS yang dah jelas menyatakan tak sudi berkerjasama.

Kepada BERSATU sudah-sudahlah mengharapkan PAS kerana mereka tak memerlukan bantuan parti-parti lain kerana mereka yakin walaupun sendirian mereka masih mampu masuk pilihanraya.
No comments:

Post a Comment