advertiser

Friday, 7 October 2016

UMNO MENGUTAMAKAN KEPENTINGAN PEMIMPIN


MACHANG -  *_Umno_* makin tersasar, hilang fokus dan dilihat bukan lagi membela nasib orang melayu sebaliknya mengutamakan kepentingan pemimpin.

Bekas Ahli Parlimen Machang, *_Datuk Sazmi Miah_* berkata,  beliau memilih bersama  parti baharu, *_Bersatu_* bagi meneruskan perjuangannya membela nasib rakyat tanpa memikir apakah jawatan yang beliau akan pegang selepas itu.

Katanya, beliau *_tidak pernah mengejar apa-apa jawatan_* sebagaimana yang diura-urakan dan diperkatakan di laman-laman sosial selepas beliau menzahirkan ketidakpercayaan kepada pimpinan *_Perdana Menteri_*, sebelum ini.

"Bukan matlamat saya untuk pegang apa-apa jawatan, saya sokong *_Umno_* sebab parti itu mempunyai dasar yang jelas bagi mempertahankan agama, bangsa dan negara namun hari ini, dasar itu tidak lagi dipegang *_pemimpin Umno_* yang mana *_lebih mengutamakan kepentingan sendiri dengan membelakangkan kepentingan rakyat_*.

"Saya sudah *_hilang kepercayaan kepada Umno_* dan saya *_yakin Bersatu_* mampu memberi nafas baharu dalam membela nasib rakyat. Tak perlulah memutarbelitkan penghijrahan saya ini dengan mengatakan saya mahukan jawatan dan ingin bertanding di sini semula sebagai ahli parlimen, ” katanya kepada Sinar Harian di sini, semalam.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas keputusannya menyertai Bersatu selepas sekian lama bersama Umno termasuk pernah memegang jawatan sebagai *_Setiausaha Parlimen Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar_*.

Sazmi yang juga *_Ketua Cawangan Umno Lepan Simpol_*, dekat sini *_menyerahkan borang keahlian_* tersebut kepada *_Pengerusi Bersatu, Tun Dr Mahathir Mohamad_* di Putrajaya.

*_-Sinar Harian_*

No comments:

Post a Comment