advertiser

Saturday, 27 August 2016

Sembang Kedai Kopi : Antara kecerdikan orang AMANAH & PAS berhujah..!!!

CERITA MENARIK DI KEDAI KOPI


PAS : "Kita hanya masuk bertanding, kalah atau menang, Allah yang tentukan.... Walau jumlah penyokong kita kecil, tapi kalau Alllah nak bagi menang, insya Allah kita akan menang.... Itu janji Allah, Islam pasti menang."
.
AMANAH : "Kalau jumlah kecil, nak menang macam mana....? Ini politik.... tentulah jumlah yang ramai akan menang."
.
PAS : "Ish, enta ni tak pernah baca sirah nabi ke, syeikh...? Dalam Perang Badar, tentera Islam 313 orang saja, tapi mampu mengalahkan pasukan musuh yang berjumlah 1,000 orang."
.
AMANAH : "Itu perang, bukan pilihanraya..... Nabi SAW berperang lawan orang Musyrik untuk mempertahankan Islam, bukan berperang dengan orang Islam sendiri sebab berebut nak jadi wakil rakyat...! Mana boleh qiyaskan situasi pilihanraya sekarang dengan peperangan di zaman Nabi...!"
.
PAS : "Kenapa pulak tak boleh...? Perang atau pilihanraya hanya kaedahnya saja, tapi konsepnya sama.... Kita berlawan menentang musuh untuk menegakkan Islam."
.
AMANAH : "Dalam Perang Badar, satu orang tentera Islam mampu mengalahkan 4 orang tentera Musyrik....."
.
PAS : "Ya, betul.... tahu pun enta...."
.
AMANAH : "Jadi, dalam pilihanraya, mu ingat satu orang pengundi PAS boleh mengundi empat kali ke...?"
.
PAS : "Er...."
.
AMANAH : "Atau mu ingat, satu orang pengundi PAS, sekali dia mengundi, kertas undi dia akan beranak jadi sepuluh...?"
.
PAS : (Diam)
.
Orang Atas Pagar : "Inilah masalah orang PAS, tak cerdik langsung.... Cakap berdegar-degar konon nak memperjuangkan Islam, merapu dan melalut tak habis-habis...! Otak berada di lutut, dalam kepala penuh dengan taik...! Mu ingat Islam suka umatnya jadi bodoh macam ni...?

No comments:

Post a Comment