advertiser

Saturday, 6 August 2016

Antara Ulamak PAS & Ulamak HamPAS..!!!

Ipoh Mali
August 4 at 6:23pm ·


Kebetulan Hari ni ramai yg Share cara Ulama Krabi makan selepas Mesyuarat Exco.. Jadi aku pun nak share gambaq lama dulu..takda lah salah.. cuma tak roper Ulamak..ckp Tak srupa bikin.. Teringat dulu Zaman Nizar jadi MB.. walau dituduh boneka DAP, Kerja tak renti2 untuk rakyat.. Makan pun kat Office jer beli Bungkus..kadang2 makan kat Kafeteria SUK.. lepas tu pulak, Nizar turun kan Bajet makan selepas Mesyuarat Exco , kalau Zaman BN makan pagi jer RM 45 kurang2 satu kepala.. zaman Nizar dia turun kan Bajet makan..sampai katering pun tak boleh cari makan..ni baru lah corak kepimpinan yg menepati Islam walaupun Exco ramai DAP..

Nizar tu sebelum ambil tanggungjawab sebagai MB , dia tu dah jutawan.. dah berjaya.. bukan jadi MB untuk kumpul kekayaan.. dia pun tak rancang jadi MB..tak pernah terbayang pun.. sebab masa tu dia hanya orang kecil dalam PAS.. hanya amilin dalam PAS.. yg ada tarbiyah da fikrah gerakan Islam.. Ostad2 PAS ni dari hidup susah, dapat jawatan berlagak nak mampuih..baru jadi ketua Pemuda negeri, dah nak pakai kereta mewah..

Tapi tak heran lah..era Ulamak PAS hari ni, Mesyuarat kat Krabi jer relax perabih RM 60 ribu..Usung 130 Staf bercuti..padehal rakyat mangsa banjir merempat..konon2 nak belajar bab pelancongan dari Krabi.. itu baru Bajet dari Satu Jabatan(hal ehwal Tanah & Jajahan).. yg pergi tu Semua portfolio Exco pergi, termasuk Exco agama..setiap Pejabat Exco ada Bajet depa sendiri..Mustahil la 130 org cuma RM 60 ribu.. mana nyer sorang RM 500.. :)

Ulama ni bukan letak kat Serban ngan Jubah.. bukan letak kat mulut tu dok sebut Hudud.. Tapi mereka yg memegang Amanah sebagai Taklif..bukan tasyrif..

No comments:

Post a Comment